dimecres, 24 de juny del 2015

DRAGON'S BACK RACE: 5 dies corrent per muntanyes Gal·leses en TOTAL LLIBERTAT!!!

FINISHER!!! Amb "només" 63 hores i 50 minuts, en PEP ha acabat a la 41ena posició d'aquesta duríssima cursa "sense marques".
  
La setmana del 22 al 26 de junt, el nostre company PEP MAYOLAS va participar en un dels reptes més espectaculars de la seva vida: la DRAGON'S BACK RACE.
Amb paraules seves:

La Dragon's Back Race travessa Gal.les per la seva columna vertebral de muntanyes, de nord a sud, durant 5 dies on es corren 300 quilometres sense marques i en total llibertat. 
Aquesta és la tercera edició de la prova (1992, 2012 i aquest 2015). En les dues anteriors només una cinquantena de corredors varen aconseguir acabar-la (completant totes les etapes sense que els tallessin). Potser per això ha anat agafant fama com la cursa més difícil del món.

La Dragon és un repte personal, una aventura que va començar amb el procés d'inscripció fa més d'un  d'any i que aquest 2015 espero finalitzar. Però la Dragon és moltes coses més. En un món on cada vegada té més exit l'aventura enllaunada és agradable que hi hagi proves com aquesta.
Diuen que és la cursa més dura del món, potser, o potser només és molt dura o dura a seques. Però  segur que si que és una extraordinària cursa de muntanya. On el medi natural apareix sense simplificacions i és un repte córrer-hi. No hi ha cintes, no hi ha avituallaments abundants i en la majoria del terreny no hi ha camins. Acostumats a veure com les curses de muntanya simplifiquen les coses fins convertir el terreny de joc en un simple escenari de cartró pedra per a corredors, moure'm entre la boira, sense veure el cul del del davant, acompanyat només d'un mapa i una brúixola per prendre decisions  serà un plaer.

La podeu seguir en directe, en els links que s'activaran de GPS tracking a la pàgina web i on cada dia es publicaran vídeos resum. 

Espero que gaudiu d'un repte i d'una manera diferent de concebre les curses de muntanya.

L'enorme èxit comercial del trail running està fent que es perdi l'essència, però per sort hi ha una altra manera de córrer per la muntanya.

No Tapes, no Fear.

Aquí us deixo uns vídeos per fer un tastet:

El primer és el vídeo de l'edició del 2012, de la primera etapa . Si el deixeu acabar, se us carregarà el resum de les etapes 2, 3,4 i 5

També podeu veure la sortida des de la mateixa capella del castell de Conwy. Els corredors mirant els mapes mentre un cor gal·lès dona ambient (aquest vídeo és especial per a tu Ferran).

I finalment,  podeu veure la famosa cresta North ridge al Crib Goch per on transcorrerà un tram de la cursa https://www.youtube.com/watch?t=213&v=h9PSLqvoUU4 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada