HISTÒRIA DEL CLUB

 
"Diapos" 10è aniversari Farra from Roger Ros on Vimeo.


Història del Farra-O (by Joan Fernàndez)

Hi havia una vegada un grup d’amics que els hi agradava molt fer orientació. Cada un, era d’un club diferent. Un bon dia, o millor dit una bona nit, en una prova de lliga espanyola es van reunir  quatre per anar a fer unes birres al bar del poble i comentar la jugada de com havia anat la cursa del matí. Corria l’any 98 aproximadament i allà es va començar a gestar el que seria la filosofia del club.
A partir d’aquell dia, aquests joves de diversos clubs es trobaven totes les nits de lliga espanyola per comentar la “jugada” i fer un estudi sociològic del comportament nocturn en els diversos pobles espanyols on es disputaven les proves de lliga espanyola.
La idea inicial era ser un grupet “Interclubs”, el que anomenvem “Orientafarras”, on qualsevol persona de qualsevol club pogués passar-ho bé disfrutant de l’orientació i de l’oci nocturn. Van ser uns anys molt divertits... Arran d’una serie de fets i com acte de rebel·lia vem decidir passar a l’acció i legalitzar-nos com a club.
Així, durant el 2001 es recullen les bases de formació d’un club a la SGE i es procedeix a fundar el Club Esportiu Farra-O, amb la firma de 13 orientadors de tota la geografia espanyola, senyal clara de la seva vocació intercomunitària i oberta a esportistes no estrictament de Catalunya. S’accepta com a club oficialment al setembre del 2001, demanant-se i concedint la adcripció a la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya a l’octubre del 2001.
Durant el 2001, el club pren forma i es planifica per començar a donar guerra en la temporada 2002-03.
La filosofia va ser molt clara des de l’inici: Fer orientació per passar-ho bé i trobar-nos amb una colla d’amics. La competició és un factor més, però no el determinant. Cadascú es posa l’objectiu que creu que pot assolir.
Nous fets contra simpatitzants i integrants del club es desenvolupen i provoquen, paradoxalment, que el club s’acabi d’estructurar demanant l’ingrés a la Agrupación Española de Clubes de Orientación (AECO) al maig del 2002 i funcionant, un cop acceptat, a ple rendiment, la temporada 2002-03.
La primera seu del club va ser a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) perquè el president era d’allà, amb el canvi de junta (al 2005) ens vem trasladar a Vilassar de Dalt (la població del nou president) i des de llavors ja ens hem establert en aquesta localitat del Maresme. Fins i tot, després de 10 anys, ja tenim una seu social  a les pistes d’atletisme amb gimnàs propi cedides per l’Ajuntament on podem realitzar reunions, entrenar, etc.
Des del 2002, sempre hem anat creixent com a club, dels 6 socis-corredors -fundadors als quasi 50 socis federats al 2011!!! Des del primer dia ens hem caracterítzat per intentar buscar la perfecció en les organitzacions (que obviament no ho hem aconseguit, pero que n’estem molt orgullosos d’elles) i n’hem fet de tots tipus: ens vem estrenar amb el “1r Campionat de Catalunya Esprint ” (2002), vem continuar organitzant múltiples proves de Copa Catalana(2003-2010), Campionats Catalunya de llarga i mitja (2007 i 2010), Lliga Espanyola (2006), Campionats de Catalunya de relleus (2005), la col·laboració encara vigent amb els Jocs Esportius Escolars de Barcelona, algunes proves de la lliga Nocturna, etc. Vem fer la “1ª Cursa  de la dona orientadora” (2009) cursa organitzada per les dones del club i feta per fomentar la orientació i l’esport en el món femení. També vem organitzar la “1ª Cursa Solidària” (2010), on el 100% de la recaptació va anar destinada a recollir fons per un campament a Burkina Fasso.
S’organitzen també curses lúdico-festives amb un caràcter no competitiu i on l’objectiu és passar-ho bé amb els companys, amics i simpatitzants del club. Al 2003, també vem organitzar la primera i única Cursa Naturista a Guardamar de Segura, en uns terrenys extremadament tècnics on es van realitzar els Campionats del Món Junior l’any 2002. Aquella cursa també va servir per projectar-nos internacionalment, doncs va sortir un article a la revista “O-Sport” i que va fer que algunes federacions mundials parlessin de nosaltres, dedicant-nos inclús un editorial de la revista del número següent.
De títols, també se n’han guanyat. Començant pels Campionats de Catalunya de Llarga Distància, Campionat d’Espanya de Maraton-O, Trofeus Internacionals, s’ha format part de l’equip de relleus sènior de Catalunya, etc. També hi han altres membres que potser no n’han guanyat cap i que potser estaríen en una “antilliga”, però no per això el club els ha de menystenir i és que sense ells, el club no seria el que és, perquè nosaltres som així. TOTHOM és important i tothom hi té cabuda!!




Equip al complet a Lles. Any 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada